اسید سیالیک-ویروس آنفلوانزا-مکانیسم اثر و درمان
کلاس درس بیوشیمی اسید سیالیک-ویروس آنفلوانزا-مکانیسم اثر و درمان
مدرس: آقای دکتر علیرضا خوشدل-متخصص بیوشیمی بالینی
از سری ویدئو های آموزشی وبسایت مدیکالستان
سرپرست گروه تولید محتوی: سینا حمزه
تمامی حقوق این اثر متعلق به وبسایت مدیکالستان بوده و تکثیر از آن بدون اجازه غیر مجاز می باشد.
قند گلوکز ایزومر اپی مر قند مانوز در کربن شماره ۲ است. اگر مانوز آمین با اسید پیروویک ترکیب شود، محصول این واکنش اسید نورآمینیک است. اگر این اسید استیله شود یعنی به گروه استیل متصل شود. محصول این اتصال ان استیل نورآمینیک اسید (N-Acetylneuraminic acid) یا اسید سیالیک (Sialic acid) است.
نقش اسید سیالیک در بدن:
۱- می تواند به عنوان گیرنده برای ویروس آنفلوانزا عمل کند.
۲- در ایجاد پتانسیل زتا در غشا گلبول های قرمز نقش دارد
۳- در ساختمان گانگلیوزید ها شرکت می کند
ویروس آنفلوانزا:
ویروس آنفلوانزا ۲ پروتئین مهم بر سطح خود دارد. هماگلوتینین (H) و آنزیمی تحت عنوان نورامینیداز (M). ویروس آنفلوانزا سه مدل A و B و C دارد. که به عنوان مثال در ویروس نوع A حدود ۱۶ نوع هماگلوتینین و ۹ نوع نورآمینیداز وجود دارد و اتفاقا بر همین اساس ما انواع ویروس آنفلوانزا را دسته بندی می کنیم.
به عنوان مثال: مثلا H5N1 مربوط به آنفلوانزای پرندگان و H1N1 مربوط به آنفلوانزای خوکی است که هر دو مدل قابل سرایت به انسان است. غشاء سلول میزبان حاوی گلیکوپروتئین هایی است که شامل اسید سیالیک هستند. ویروس آنفلوانزا از طریق هماگلوتینین خود می تواند به اسید سیالیک غشاء سلول میزبان متصل شود. ویروس از این طریق وارد سلول می شود و نتیجه آن سلولی است که از داخل متصل به ویروس است. سپس آنزیم نورامینیداز از طریق برش اتصال گلیکوزیدی که در اسید سیالیک وجود دارد باعث عفونی شدن سلول می شود.
راهکار درمانی برای جلوگیری از عفونت آنفلوانزا:
از طریق مهار نورامینیداز توسط دارو هایی مانند Oseltamivir و Zanamivir با مکانیسم رقابتی آنزیم نورامینیداز را مهار کرده و جلوی رها شدن ویروس را می گیرند.
ویدیو ها عالی هستن?
33
ممنون
???
35
Salam, merci
???
30
الان اوسلتامیویر داره برای درمان کرونا استفاده میشه.
32
?????
37